Antena 3 CNN Actualitate Inedit Nouă personaje misterioase din Biblie. De ce Cartea Sfântă nu le menționează numele

Nouă personaje misterioase din Biblie. De ce Cartea Sfântă nu le menționează numele

Nouă personaje misterioase din Biblie. De ce Cartea Sfântă nu le menționează numele
Sursa foto: foto: pixabay.com
23 Noi 2016   •   13:29

Câteva personaje misterioase din Biblie își păstrează anonimatul, în pofida faptului că au jucat un rol deosebit în istorie. Cercetătorii au încercat să găsească o explicație și să descopere alte surse istorice credibile pentru a afla numele acestora.

Numele soției lui Cain

Cine a citit Geneza cu atenție, știe că Adam și Eva, alungați din Rai, au avut doi fii, pe Abel și pe Cain. Abel a fost omorât, iar Cain a fost alungat în ținutul lui Nod, unde a găsit o soție și a avut pe primul său fiu, pe Enoh. Cartea Sfântă menționează de fiecare dată numele bărbaților din familia lui Adam, dar numele femeilor este mai rar întâlnit. Astfel că numele soției lui Cain rămâne o enigmă. Cum Adam și Eva au fost primii oameni pe pământ, se presupune că soția lui Cain nu putea fi decât sora sau nepoata lui. Din alte scrieri apocrife, aflăm că Adam și Eva au mai avut și alți fii și alte fiice după primii doi băieți, iar aceștia s-au răspândit pe pământ.
Soția lui Noe este și ea o enigmă

Tradiția scrierilor biblice, care nu considera necesară menționarea numelor soțiilor, nu se dezice nici în cazul nevestei lui Noe, deși ea joacă un rol deosebit de important în salvarea speciei umane după potop. În schimb, alte scrieri și cărți evreiești străvechi menționează diverse nume precum Emzara sau Naamah, dar nu se cunoaște unul cu certitudine.

Mama adoptivă a lui Moise

În pofida faptului că fiica de faraon l-a salvat pe legendarul Moise, cel mai mare patriarh al evreilor, numele acesteia este trecut sub tăcere. Din alte izvoare scrise rămase de la vechii evrei aflăm totuși că numele ei ar putea fi Bithia, dar în Biblie ea rămâne o anonimă.

Continuarea, pe libertateapentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: Biblie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close