Antena 3 CNN Actualitate Inedit O asociaţie de spiritism din Brazilia i-a oferit lui Ceaușescu 5.000.000 de dolari pentru un loc foarte cunoscut din România. Răspunsul dictatorului i-a lăsat fără replică

O asociaţie de spiritism din Brazilia i-a oferit lui Ceaușescu 5.000.000 de dolari pentru un loc foarte cunoscut din România. Răspunsul dictatorului i-a lăsat fără replică

O asociaţie de spiritism din Brazilia i-a oferit lui Ceaușescu 5.000.000 de dolari pentru un loc foarte cunoscut din România. Răspunsul dictatorului i-a lăsat fără replică
11 Noi 2019   •   16:27

Astăzi, suma de cinci milioane de dolari este o adevărată avere. Ei bine, se spune că în anii ’80, o asociaţie spiritistă din Brazilia oferea statului român 5 milioane de dolari pentru ceva incredibil.

Cavoul Iuliei Hașdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, este unul dintre cele mai frumoase monumente din Cimitirul Bellu, scrie Shtiu.ro.

Tânăra, un copil dotat, avea aproape 19 ani când a fost răpusă de tuberculoză. Bogdan Petriceicu Hașdeu a povestit că a construit cavoul după planurile indicate chiar de Iulia, de dincolo de mormânt. Odată cu decesul Iuliei, prozatorul a devenit pasionat de ședințe de spiritism.

Acesta obișnuia să țină la cavoul din Bellu ședințe de spiritism, în care se sfătuia cu Iulia. Primul mesaj primit de la fiica sa suna astfel: „Sunt fericită; te iubesc; ne vom revedea; asta ar trebui să-ți fie îndeajuns”.

Totuși, să revenim la cele cinci milioane de dolari. O asociaţie spiritistă din Brazilia oferea statului român cinci milioane de dolari pentru cavoul Iuliei Hașdeu, cu tot cu oseminte. Statul român, condus de Nicolae Ceaușescu, a refuzat tranzacția. Se pare că statul român ar fi solicitat 50 de milioane de dolari.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close