Antena 3 CNN Actualitate Inedit O casă dintr-o comună vâlceană este unică în lume. De ce arată așa și cine este proprietarul

O casă dintr-o comună vâlceană este unică în lume. De ce arată așa și cine este proprietarul

O casă dintr-o comună vâlceană este unică în lume. De ce arată așa și cine este proprietarul
Sursa foto: foto: Facebook/ Comuna Rosiile jud Valcea
29 Sep 2017   •   10:52

Departe de oraşele agomerate, în vârful unui deal din satul vâlcean Hotăroaia, se înalţă, parcă vrând să atingă cerul, o casă pe care sunt pictate păpuşi şi flori divers colorate. Casa, ce pare de turtă dulce, îndulceşte privirile de mai bine de şapte decenii.

Foarte puţini oameni ştiu de existenţa casei cu păpuşi, care este ridicată pe culmile înalte ale dealului din spatele satului Hotăroia al comunei vâlcene Roşiile. Un drum pietruit ce te plimbă prin pădurea deasă îţi dă posibilitatea să admiri o livadă de pruni şi într-un final te lasă să descoperi grandoarea casei pe care sunt pictate păpuşi, flori şi animale. Când îţi arunci privirea spre acoperişul zugrăvit în culorile curcubeului, vezi nişte litere ce îţi dezvăluie cine este proprietarul. Dumitru Şocaş a moştenit casa de la tatăl lui încă din anul 1937 şi, fiind pasionat de pictură şi teatru, s-a apucat să-şi zugrăvească exteriorul locuinţei  în culori vii şi a reuşit să deseneze flori şi păpuşi.

Continuarea, pe gds.ro.

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close