Antena 3 CNN Actualitate Inedit O femeie, obligată să plătească 80.000 de euro din cauza geloziei

O femeie, obligată să plătească 80.000 de euro din cauza geloziei

O femeie, obligată să plătească 80.000 de euro din cauza geloziei
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
16 Sep 2016   •   12:55

O franţuzoaică în vârstă de 41 de ani va trebui să plătească 90.000 de franci elveţieni (peste 80.000 de euro) după ce a declanşat o alertă falsă cu bombă şi o amplă mobilizare a forţelor de ordine în ziua de 26 iulie pe aeroportul din Geneva, transmite vineri AFP, preluând cotidianul elveţian Le Matin.

Este pentru prima oară când poliţia din Geneva îi impută o factură cu o sumă atât de ridicată unei persoane private pentru astfel de fapte.

Suma corespunde costurilor implicate de plata orelor de muncă efectuate de '145 de poliţişti, cu 100 franci/oră, cărora li se adaugă cheltuielilor cu masa, băuturi şi cei doi câini poliţişti folosiţi', a explicat François Waridel, şeful poliţiei din Geneva.

Femeia a fost condamnată deja la 6 luni de detenţie de Tribunalul corecţional din Annecy, departamentul Haute-Savoie, pentru alertă falsă şi denunţarea unei infracţiuni imaginare.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 26 iulie, la 12 zile după atentatul de la Nisa. Femeia a sunat la serviciul vamal al aeroportului Geneva-Cointrin, declarând că soţul său a furat bani şi urmează să ia avionul a doua zi împreună cu amanta, pentru a pleca în vacanţă.

Câteva minute mai târziu, femeia a sunat din nou, susţinând că amanta soţului va avea o bombă în bagaje.

Acest al doilea apel telefonic a declanşat o alertă generală pe aeroport, frontierele au fost plasate sub supraveghere, iar zeci de poliţişti au fost mobilizaţi.

Femeia a fost identificată rapid şi reţinută de la domiciliul său din Annecy. Ancheta a arătat că ea a acţionat din gelozie.

Potrivit lui François Waridel, dacă femeia nu va achita factura, poliţia este pregătită să declanşeze 'o procedură de recuperare a datoriei', mai scrie Le Matin.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gelozie alerta cu bomba
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close