Antena 3 CNN Actualitate Inedit O întâmplare mai puțin cunoscută. Cum a scăpat Ceaușescu ca prin urechile acului dintr-un accident aviatic terifiant

O întâmplare mai puțin cunoscută. Cum a scăpat Ceaușescu ca prin urechile acului dintr-un accident aviatic terifiant

O întâmplare mai puțin cunoscută. Cum a scăpat Ceaușescu ca prin urechile acului dintr-un accident aviatic terifiant
22 Oct 2017   •   17:48

La 4 noiembrie 1957, avionul în care se afla o delegaţie oficială a PMR s-a prăbuşit pe Aeroportul Vnukovo din Moscova. Ceauşescu a scăpat ca prin urechile acului. Grigore Preoteasa, prietenul său, a murit însă.

Moscova, 4 noiembrie 1957, ora locală 17.58. În raionul Aeroportului Vnukovo, avionul „IL-14", care transporta delegaţia oficială română la aniversarea a 40 de ani de la Marea Revoluţie Rusă din octombrie, efectua manevrele de aterizare. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a unei erori de pilotaj aeronava a atins crengile unor copaci şi s-a prăbuşit. La bord trebuia să fie Gheorghiu-Dej, însă a fost reţinut acasă din cauza unei probleme de sănătate. Nicolae Ceauşescu a făcut parte din delegaţie, fiind în aeronavă în momentul impactului cu solul. După 1965, când a ajuns la putere, s-a spus că pe el doreau să-l lichideze sovieticii.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close