Antena 3 CNN Actualitate Inedit O pagină uitată a istoriei. Granițele României, luate cu asalt de imigranții italieni pentru un loc de muncă

O pagină uitată a istoriei. Granițele României, luate cu asalt de imigranții italieni pentru un loc de muncă

O pagină uitată a istoriei. Granițele României, luate cu asalt de imigranții italieni pentru un loc de muncă
Sursa foto: sursa foto: cunoastelumea.ro
28 Apr 2017   •   13:04

La mijlocul secolului trecut nu italienii îi considerau pe români infractori şi criminali, ci vameşii români se străduiau să ţină italienii departe de frontierele României, pentru a evita o invazie a lor. Aceştia creau o grămadă de probleme, fiind violenţi şi indisciplinaţi. Poveştile acestor oameni fără căpătâi se împletesc cu ale dizidenţilor politici faţă de regimul lui Mussolini, care îşi aduceau cu ei problemele în dictatura generalului Ion Antonescu.

Ştearsă complet din memoria Italiei, răsturnând prejudecăţile, chestiunea emigraţiei italiene în România iese din praful aşternut pe documente aflate la Arhivele de Stat ale Italiei.

Printre acestea, o scrisoare cu ştampila Ministerului de Interne Italian, trimisă în 28 august 1942 către toate chesturile de poliţie din Italia. Ordinul era extrem de precis: să se ia măsuri pentru ca cetăţenii italieni să nu emigreze în România.

Continuarea, pe cunoastelumea.ro.

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close