Antena 3 CNN Actualitate Inedit O pisică a „semnat” un articol științific și a intrat în istorie

O pisică a „semnat” un articol științific și a intrat în istorie

O pisică a „semnat” un articol științific și a intrat în istorie
Sursa foto: sursa: pixabay.com
07 Sep 2016   •   14:23

În cazul în care mai aveai nevoie de un motiv să iubești felinele, iată unul bun: în 1975, o pisică a devenit „om de știință”, scrie Playtech.

Desigur, e doar un mod de a spune, pentru că, din nefericire, tovarășele noastre feline încă nu pot executa acțiuni atât de complexe. În orice caz, povestea e foarte simpatică: în 1975, Jack H. Hetherington, profesor de fizică la Universitatea de Stat din Michigan, scria un articol despre comportamentul atomilor la diferite temperaturi. Materialul, intitulat Two-, Three-, and Four-Atom Exchange Effects in bcc 3He, conţinea pe tot cuprinsul său menţiuni de tipul ,,noi”, ,,după părerea noastră” sau ,,noi considerăm”, după cum este obiceiul în articolele științifice.

Singurul neajuns era că, la acea vreme, revista în care urma să își publice materialul, intitulată Physical Review Letters, accepta exprimări la plural doar dacă articolele erau redactate de mai mulți autori. Pentru că profesorul nu şi-a mai putut modifica articolul, a decis să o numească drept coautoare a studiului pe pisica lui siameză, Chester.

Mai mult, pe playtech.ro.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close