Antena 3 CNN Actualitate Inedit O poveste din istorie de care sigur nu știai! Au plecat 80 la război, s-au întors 81 - Care a fost de fapt adevărul

O poveste din istorie de care sigur nu știai! Au plecat 80 la război, s-au întors 81 - Care a fost de fapt adevărul

O poveste din istorie de care sigur nu știai! Au plecat 80 la război, s-au întors 81 - Care a fost de fapt adevărul
23 Mai 2018   •   14:59

Poate părea o simplă anecdotă, însă nu este chiar așa. Una dintre poveștile amuzante ale istoriei spune că la ultimul conflict armat la care a participat, Liechtenstein a trimis 80 de soldați. Din război s-au întors 81. 

Adevărul istoric, deși încă ambiguu, spune că micuța națiune a participat ultima dată la un conflict armat în 1866, într-unul din războaiele Austro-Prusace. A trimis un detașament cu 80 de soldați, care însă nu au luptat efectiv niciodată, nici măcar nu au dat ochii cu inamicul. Așa că s-au întors acasă. Alături de ei a venit și un ofițer austriac, un tânăr care își căuta un loc de muncă, locotenentul Radinger.

Și nu, nu este vorba despre un simplu marș al soldaților, ci aceștia au fost chiar norocoși. Timp de șase săptămâni au fost staționați pe creasta unui munte, păzind una dintre frontierele cu Italia. Din fericire, inamicul nu a trecut niciodată pe acolo.

×
Subiecte în articol: soldati armata
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close