Antena 3 CNN Actualitate Inedit Oamenii dintr-un apartament din zona Pipera auzeau zi și noapte zgomote ciudate din spatele aparatului de aer condiționat de afară. Într-o zi, au decis să se uite să vadă ce e și au încremenit: Erau peste 50! (VIDEO)

Oamenii dintr-un apartament din zona Pipera auzeau zi și noapte zgomote ciudate din spatele aparatului de aer condiționat de afară. Într-o zi, au decis să se uite să vadă ce e și au încremenit: Erau peste 50! (VIDEO)

Oamenii dintr-un apartament din zona Pipera auzeau zi și noapte zgomote ciudate din spatele aparatului de aer condiționat de afară. Într-o zi, au decis să se uite să vadă ce e și au încremenit: Erau peste 50! (VIDEO)
Sursa foto: Foto: captura video
16 Noi 2019   •   00:15

Oamenii dintr-un apartament din zona Pipera auzeau zi și noapte zgomote ciudate din spatele aparatului de aer condiționat de afară. Într-o zi, au decis să se uite să vadă ce e și au încremenit: Erau cu zecile!

Nu au stat pe gânduri și au chemat specialiști. Nu mică le-a fost uimirea când au aflat că acolo își făcuse cuib o colonie de lilieci Nyctalus noctula. 52 de exemplare au fost luate și mai târziu transportate la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice gestionat de Fundaţia Visul Luanei, unde au fost evaluați de către medicii veterinari în vederea eliberării.

Au fost colectate probe de paraziţi şi cheratină, apoi am dus colonia într-un loc ferit de presiuni umane, în Parcul Natural Comana. Fiind lilieci arboricoli, animalele s-au adaptat foarte uşor în arborele bătrân plin de scorburi din mijlocul parcului. Mutarea unei astfel de colonii nu este problematică, având în vedere că specia este foarte uşor adaptabilă şi poate coloniza cu uşurinţă noi zone.

Comportamentul lor este unul migrator, ceea ce înseamnă că se deplasează peste 2000 de km pe an pentru a naşte un singur pui. Toţi liliecii din România şi Europa sunt protejaţi de lege. Nu încurajăm relocările, fiind invazive, însă sunt momente în care doar astfel de acţiuni pot face diferenţa între supravieţuirea coloniei sau dispariţia acesteia, se anunță pe pagina de Facebook Protectia si Studiul Liliecilor, alături de un clip cu salvarea micilor vietăți. 

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close