Antena 3 CNN Actualitate Inedit Oile placide s-au așternut la iernat, dar mai întâi și-au croit drum, vioaie, prin centrul Madridului. "Oh, totul e minunat!"

Oile placide s-au așternut la iernat, dar mai întâi și-au croit drum, vioaie, prin centrul Madridului. "Oh, totul e minunat!"

Străzile din Madrid au fost asaltate, duminică, de mii de oi iar aerul capitalei spaniole a răsunat de sunete de clopoţei, relatează presa internațională.

Oile placide s-au așternut la iernat, dar mai întâi și-au croit drum, vioaie, prin centrul Madridului. "Oh, totul e minunat!"
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2021   •   17:50

Nu este vorba de un remake al videoclipului cunoscutei piese Timpuri Noi, care ironiza regimul comunist vorbind de "oi placide" și care sublinia în batjocură, la refren, că "totul e minunat".

Dimpotrivă, duminică a fost ziua în care ciobanii din nordul Spaniei și-au mânat efectiv turmele prin Madrid, urmând rute străvechi ale transhumanței, notează Reuters.

Ineditul spectacol a atras numeroși locuitori din Madrid, care s-au așezat de-a lungul străzilor și bulevardelor pentru a asista la parada ovinelor.

Acest eveniment a fost anulat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, în condițiile în care vaccinurile anti-coronavirus nu erau încă disponibile.

Transhumanța oierilor spanioli pe vechile trasee, inclusiv prin centrul capitalei, se desfășoară anual din 1994.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acești crescători de animale își exercită astfel dreptul de a folosi rutele tradiționale pentru a-și mâna turmele către pășunile din sudul țarii, folosite ca locuri pentru iernat.

"Este minunat. Vin în fiecare an şi acum este pentru prima dată când mi-am adus şi copiii", a declarat Graciela Gonzalez, o locuitoare din Madrid, în vârstă de 39 de ani.

Pentru acest eveniment, ciobanii se îmbracă în haine tradiționale, însoțindu-și turmele în timp ce cântă şi dansează pe ritmuri de muzică populară.

Copiii din Madrid, obișnuiți să vadă mai degrabă blocaje de trafic pe străzile din metropolă, s-au bucurat de oportunitatea de a se afla la mică distanță de animale.

"Uneori, puteam chiar să le atingem", a declarat Carmen Iglesias, o fetiță în vârstă de opt ani, care a asistat la acest spectacol al transhumanței alături de tatăl ei și de sora sa mai mică, Noa, în vârstă de șase ani.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: oi Madrid
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close