Antena 3 Actualitate Inedit Oprirea cascadei Niagara din 1969 le-a dat o lecţie inginerilor: „Nimic nu scapă de moarte!”

Oprirea cascadei Niagara din 1969 le-a dat o lecţie inginerilor: „Nimic nu scapă de moarte!”

25 Apr 2018   •   08:19
Oprirea cascadei Niagara din 1969 le-a dat o lecţie inginerilor: „Nimic nu scapă de moarte!”
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Cascada Niagara este compusă din Cascada Horseshoe şi Cascada Americană. Din cauza mai multor ani în care au fost înregistrate căderi de pietre în structura cascadei, între anii 1931 şi 1954, Cascada Americană s-a confruntat cu o eroziune, care, dacă nu ar fi fost împiedicată, ar fi dus la dispariţia permanentă a cascadei.

În urma protestelor publice pentru a salva Cascada Americană, Corpul de Inginerie al Armatei din Statele Unite (USACE) din regiunea Buffalo a fost delegat cu o imensă responsabilitate: drenarea Cascadei Americane pentru reparaţii.

Acceptând această provocare istorică, a fost construit un batardou, ce a durat 3 zile, în care s-au lucrat în două schimburi a câte 11 ore fiecare. Construcţia a tăiat fluxul cascadei care era de 60.000 de litri pe secundă, ajungând la o capacitate de 15.000 de litri pe secundă.

Continuarea, pe Descopera.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close