Antena 3 CNN Actualitate Inedit Orașul clădit pe cristale care-i amplifică energia | Însuși primarul poartă brățări cu cristale | "Unde pietrele sunt expuse, energia se simte mai puternic!" 

Orașul clădit pe cristale care-i amplifică energia | Însuși primarul poartă brățări cu cristale | "Unde pietrele sunt expuse, energia se simte mai puternic!" 

Cristalele despre care se crede că au proprietăți tămăduitoare sau stimulatoare sunt, de multă vreme, accesorii comune în lumea celor ce practică artele divinatorii dar și în lumea celebrităților.

Orașul clădit pe cristale care-i amplifică energia | Însuși primarul poartă brățări cu cristale | "Unde pietrele sunt expuse, energia se simte mai puternic!" 
Sursa foto: hepta / Pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2022   •   17:07

Spre exemplu, cântăreața britanică Adele le folosește pentru a-și alunga tracul (sau teama de scenă).

Iar Nicole Richie, o actriță și realizatoare TV din SUA, poartă un cuarț transparent în jurul gâtului, pentru protecție.

Însă primarul orașului New York, Eric Adams, crede că rocile cu proprietăți energetice au mai multă putere decât el, ca edil al metropolei americane.

Într-un interviu recent, Adams (foto colaj și interior) a spus că New York-ul este alimentat de o "energie specială", grație poziționării sale pe un depozit natural de pietre semi-prețioase și rare.

Politicianul însuși pare să fi căzut sub influența acestor puteri: el poartă adesea o "brățară energetică" pe bază de cristale.

Atunci când vorbește despre "schimbarea vibrațiilor" în Big Apple - denumirea colocvială a celui mai populat oraș american - Adams nu se referă doar la revenirea modei blugilor cu talie joasă, remarcă, un pic ironic, presa internațională.

New York este așezat pe "șistul Manhattan"

Primarul are dreptate în privința unui lucru, spune Andrew Pacholyk, un expert în cristale din New York: orașul este așezat pe o formațiune geologică unică, despre care se știe că generează mai mult de 100 de sortimente minerale.

Așa-numitul șist Manhattan s-a format acum aproximativ 450 milioane de ani, într-o coliziune între ceea ce este acum coasta de est a Americii de Nord și fundul Oceanului Atlantic.

Totuși, ce efect ar putea avea cristalele asupra vieții rezidenților din New York?

Pacholyk nu are un răspuns precis, dar consideră că anumite zone din Manhattan au o energie specială, pe seama amestecului unic de minerale de acolo.

Este vorba despre cuarț, cianit și dumortierit.

Expertul susține că efectul energetic este mai puternic în zonele cu roci expuse, precum Central Park.

Expert în cristale: ce poartă primarul e de folos oricărui lider - bun simț, finanțe stabile și alungarea energiilor negative

În ceea ce-l privește pe primarul care vorbește de energiile din sursă minerală ale New York-ului, Adams nu se ascunde și afișează, el însuși, mai multe varietăți de cuarț la ținuta de zi cu zi.

Pacholyk a analizat o fotografie a lui Adams la un eveniment din decembrie 2021 și a descoperit că brățările pe care primarul le poartă prezintă cel puțin o duzină de soiuri de cristale, inclusiv ametist, cuarț trandafiriu, lapis lazuli, citrin și aventurin.

Expertul în cristale arată că pietrele purtate la încheietură de primar au proprietăți care ar fi de ajutor oricărui lider.

Astfel, aventurina "ajută la stabilizarea chestiunilor financiare, mai ales atunci când vremurile sunt grele".

Ametistul stimulează bunul simț și conferă flexibilitate decizională iar citrinul are proprietăți protective, dizolvând energia negativă.

Interesul lui Adams pentru cristale se înscrie în tendințele în creștere, susține Isabelle Corvin, bijutier la American Gem Society, care lucrează în Washington.

"Piața urcă și scade, dar în timpul pandemiei mai mulți oameni au avut timp să cerceteze și să îmbrățișeze metafizicul. Cu toții căutam, cred, ceva mai puternic decât noi înșine, care să ne ajute să trecem peste ceea ce se întâmplă", spune ea.

Reprezentantul "Societății Scepticilor": "Cât timp primarul Adams nu amestecă pietrele cu politica, e ok"

Michael Brant Shermer, scriitor și director executiv al "Societății Scepticilor", arată că nu există dovezi științifice care să indice că aceste cristale au un efect măsurabil asupra oamenilor sau orașelor precum New York. 

The Guardian notează, în context, că primarul din New York ar putea fi primul caz de politician de rang înalt cu o afinitate publică atât de mare pentru cristale, metafizică și teorii oculte.

Cât timp nu se amestecă în politică, interesul lui Adams pentru cristale este inofensiv, mai spune  Shermer.

"Dacă e doar divertisment, e ok. Adams n-ar trebui să gândească să-și consulte cristalele atunci când vine vorba de rezolvarea unor probleme grave, precum violența cu arme de foc", concluzionează scriitorul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ce sunt și ce fac cristalele de sub New York

Cuarțul este cunoscut drept "maestrul vindecător" al cristalelor, spune expertul Pacholyk. 

"Propriul nostru corp conține cuarț mineral și, astfel, se crede că rezonăm cu proprietățile sale prin vibrații și magnetic. Dacă ești deschis la asta, o poți simți", susține el.

Dumortieritul este "piatra toleranței și a liniștii".

Aceasta, potrivit expertului american, promovează "autodisciplina, curățenia, curajul, încrederea, împlinirea, armonia, atitudinea pozitivă, răbdarea și toleranța".

Cianitul negru este cunoscut pentru proprietățile sale telurice iar varietatea albastră are efect asupra întăririi creativității și a relației cu metafizicul.

Amestecul, spune Pacholyk, reflectă "dualitățile orașului". 

Cianitul negru reprezintă în mare măsură puterea și viziunea, în timp ce cianitul albastru este mai spiritual și 'din altă lume' , arată el. 

"Oamenii vin la New York pentru a-și găsi semenii și scopul în viață și pentru a-și urma visele. De aceea oamenii sunt atrași de acest loc", concluzionează expertul în cristale.

Foto principală, foto interioare și galerie: Eric Adams, primarul din New York, podul Brooklyn și mai multe tipuri de cristale, între care ametist și citrin

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close