Antena 3 CNN Actualitate Inedit Orașul din Europa care cere oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană

Orașul din Europa care cere oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană

Primarul unui oraș din Europa a cerut Comisiei Europene ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24 de ore, în localitatea pe care o conduce.

Orașul din Europa care cere oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    18 Apr 2024   •   18:00

Primarul orașului Vadso din Norvegia, Wenche Pederson, a propus un plan neobișnuit: schimbarea fusului orar de la 24 de ore la 26 de ore. Această inițiativă, denumită "MOREtime", are ca scop oferirea mai multor oportunități de petrecere a timpului liber pentru locuitorii orașului. Primarul afirmă că acest schimb va aduce un sentiment de pace și liniște în comunitate, oferind, în același timp, o perspectivă nouă asupra timpului.

Proiectul a fost înaintat Comisiei Europene pentru aprobare. Potrivit lui Pederson, acesta va permite locuitorilor să se bucure de activități precum pescuitul, vânătoarea și învățarea de limbi străine, sau să petreacă mai mult timp alături de familie și prieteni.

”Prin proiectul nostru ”MOREtime” ne propunem să sărbătorim și să promovăm acest mod de viață unic. Care este lucrul bun în a trăi aici? Este timpul. Nu alergăm după autobuze sau după trenuri și nici nu trebuie să ne ia mult timp să ne deplasăm la serviciu.

Suntem foarte mulțumiți de faptul că trăim într-o parte a Norvegiei în care avem mai mult timp pentru a fi cu prietenii noștri și cu familia. În altă ordine de idei, pot spune că suntem una dintre cele mai bogate regiuni din Europa, deoarece avem mai mult timp”, a declarat Wenche Pederson.

Totodată, primarul speră că acest plan va atrage mai mulți oameni să se mute în Vadso, mai ales în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, dat fiind poziționarea orașului în apropierea graniței cu Rusia, potrivit politico.eu.

×
Subiecte în articol: norvegia Europa ORA
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close