Antena 3 CNN Actualitate Inedit Orașul din România în care se află cea mai frumoasă stradă din Europa

Orașul din România în care se află cea mai frumoasă stradă din Europa

Un oraș din România se remarcă prin faptul că are cea mai frumoasă stradă din Europa. Iată de ce!

Orașul din România în care se află cea mai frumoasă stradă din Europa
Sursa foto: Facebook | Viviana Costin
de Georgiana Adam    |    03 Mai 2024   •   18:00

Orașul Timișoara se remarcă din nou în peisajul turistic european cu atracții naturale de excepție și o bijuterie urbană irezistibilă. Recent, a fost confirmat că în această destinație de poveste se găsește cea mai frumoasă stradă din Europa: Aleea Trandafirilor, cunoscută anterior sub numele de strada academician Alexandru Borza.

Această stradă pitorească, situată în inima Timișoarei, este o veritabilă operă de artă florală. Cu mii de trandafiri roz ce își întind delicatele lor petale, strada devine un loc de poveste, atrăgând atenția localnicilor și a turiștilor deopotrivă. În special în timpul primăverii, când natura prinde viață, Aleea Trandafirilor strălucește în toată splendoarea sa.

Dar frumusețea Timișoarei nu se oprește aici. În plus față de Aleea Trandafirilor, orașul găzduiește și Parcul Rozelor, o altă destinație turistică de neratat. Aflat în inima orașului, în apropierea Catedralei Mitropolitane Ortodoxe, acest parc încântă ochiul vizitatorilor cu peste 10.000 de trandafiri în nuanțe variate de roz, roșu, alb, galben și mov, aranjate cu grijă în funcție de soiuri.

Originea acestui paradis floral datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când doi arhitecți peisagiști și exportatori de plante ornamentale, Wilhelm Mühle și Wenceslas Franz Niemitz, au creat această oază de frumusețe. Vizita împăratului francez Franz Joseph în data de 16 septembrie 1891 a adus faima Timișoarei și a confirmat titlul de "oraș al trandafirilor", potrivit click.ro.

×
Subiecte în articol: Timișoara strada
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close