Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ororile prin care au trecut 72 de eleve poloneze folosite drept şoareci de laborator de nazişti

Ororile prin care au trecut 72 de eleve poloneze folosite drept şoareci de laborator de nazişti

Ororile prin care au trecut 72 de eleve poloneze folosite drept şoareci de laborator de nazişti
30 Oct 2019   •   18:45

Tabăra celor 72 de prizoniere mutilate într-o serie de experimente menite să testeze tehnici de tortură este unul din cele mai sumbre secrete ale sângerosului regim nazist. Cele 72 de femei folosite ca şoareci de la laborator în timpul regimului nazist erau eleve de la un liceu catolic din Polonia. Tinerele, mutilate în cadrul unor experimente menite să testeze diverse tehnici de tortură, nu ar fi trebuit să supravieţuiască. De fapt, Heinrich Himmler, unul din cei mai importanţi colaboratori ai lui Hitler, plănuia să le ucidă înainte ca opinia publică să afle despre scopurile în care erau folosite, potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail”.

 În august 1942, femeile au fost aduse în Ravensbruck, la 80 de kilometri la nord de Berlin, unde au trecut printr-o serie de proceduri chirurgicale. În total, fiecare dintre ele a suferit câte şase operaţii, având oasele rupte, bucăţi de ţesut muscular îndepărtate, membre amputate şi alte operaţii, toate acestea fiind realizate fără niciun fel de anestezice sau calmante. Rănile lor erau apoi infectate intenţionat, pentru ca doctorii nazişti să poată testa dacă sulfonamida – un soi de penicilină – poate vindeca infecţiile.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close