Antena 3 CNN Actualitate Inedit Paşi ca sa câştigi în ceartă cu iubita ta

Paşi ca sa câştigi în ceartă cu iubita ta

Paşi ca sa câştigi în ceartă cu iubita ta
Sursa foto: Foto: www.boldsky.com
08 Sep 2015   •   09:31
Barbatii sunt inferiori femeilor in materie de rezolvarea unui conflict. Ei sunt mai predispusi sa-l exacerbeze, decat sa-l aplaneze. De ce? Au un spirit competitiv mult mai dezvoltat decat femeile si vor vesnic sa dovedeasca ca ei au dreptate.  

Dar scopul suprem al unei certe nu este sa dovedesti ca ai avut dreptate, ci sa-l faci sa intelega pe celalalt si perspectiva ta, timp in care si tu intelegi perspectiva lui, pana cand ajungeti la un compromis. Pe cat de detestabil este cuvantul, pe atat de adevarat e! Solutia buna a oricarei certe in relatia de cuplu este compromisul. Asadar, a castiga o cearta nu inseamna sa dovedesti ca ai dreptate. Cel mult, poate fi vorba ca-l faci pe celalalt sa se simta prost dupa ce si-a dat seama de greseala lui.

Barbatii, insa, vad altfel lucrurile. Ei gandesc pur rational intr-o cearta. Ei isi spun punctul de vedere fara a lasa de la ei si “castiga” cearta. Chiar daca ai dreptate, conteaza deseori mai mult cum isi spun punctul de vedere nu care este punctul lor de vedere. Nu exista forma fara fond, dar si fondul este inutil daca nu are forma potrivita. Poate, pe termen scurt, barbatul se simte multumit ca a “castigat” cearta expunandu-si argumentele cu fervoare, dar oare este benefic relatiei pe termen lung. Pana una alta, nicio femeie nu vrea langa ea un barbat cu care sa fie intr-o competitie continua.
 
Asadar, pentru ca un barbat sa castige cu adevarat cearta cu iubita ei, trebuie sa actioneze cu mai putin testosteron, stavilindu-si spiritul competitiv.

1. Lupta cu ea, nu impotriva ei

Exista o diferenta intre a lupta cu cineva si a lupta impotriva cuiva. Se intampla adesea ca unele certuri in cuplu sa fie generate de oameni din exterior – familie, rude, prieteni, cunostinta. Acelea, de fapt, nu sunt neaparat certurile cuplului, dar modul in care acesta reactioneaza il face sa fie al partenerilor. In astfel de situatii, barbatii adesea militeaza pentru punctul lor de vedere incercand din rasputeri sa-si convinga iubitele ca ei au dreptate. 

Continuarea pe Lyla.ro

 

×
Subiecte în articol: cearta iubita
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close