Antena 3 CNN Actualitate Inedit Pe această insulă oamenii au uitat să mai moară. Care este secretul longevității localnicilor

Pe această insulă oamenii au uitat să mai moară. Care este secretul longevității localnicilor

Pe această insulă oamenii au uitat să mai moară. Care este secretul longevității localnicilor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Iul 2017   •   17:06

În Ikaria, mica insulă din Marea Egee, o persoană din trei ajunge la vârsta de 90 de ani. Locuitorii insulei se bucură de un vin roşu puternic, jocuri domino până târziu în noapte şi un ritm relaxat de viaţă, scrie Adevărul.
 
Astăzi, ikarienii sunt aproape în întregime feriţi de demenţă şi unele dintre bolile cronice care-i afectează pe americani; Unul din trei icarieni ajunge la 90 de ani. O combinaţie de factori explică această stare de fapt, inclusiv geografia, cultura, dieta, stilul de viaţă şi perspectivele. Aerul curat, brizele calde şi terenul accidentat îi stimulează să aibă un stil de viaţă activ.
 
Ikarienii au împletit reţeta pentru longevitate în cultura şi stilul lor de viaţă. Unul dintre secretele dietei lor este lapte de capră, o sursă excelentă de calciu, potasiu şi triptofan, hormonul care ameliorează stresul. Este, de asemenea, hipoalergenic şi poate fi, de obicei, tolerat de persoanele care prezintă intoleranţă la lactoză. Ikarienii cu cea mai lungă durată de viaţă erau oameni săraci care locuiau în munţii insulei. Ei făceau involuntar mişcare fizică prin grădinărit, plimbându-se la casa vecinilor sau muncind în gospodărie.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close