Antena 3 CNN Actualitate Inedit Pe masa lui Ceaușescu a ajuns un dosar secret despre Sfinxul din Bucegi. E incredibil ce scria în document

Pe masa lui Ceaușescu a ajuns un dosar secret despre Sfinxul din Bucegi. E incredibil ce scria în document

Pe masa lui Ceaușescu a ajuns un dosar secret despre Sfinxul din Bucegi. E incredibil ce scria în document
Sursa foto: foto: Intact Images
25 Feb 2019   •   17:21

Între 1966 -1968, arhitectul peruan Daniel Ruzo venea în România pentru a cerceta Sfinxul - denumire cu care nu era de acord, pe care îl văzuse pe o carte poştală. De altfel, primise mai multe lămuriri de la un coleg român.

Ruzo constata că Sfinxul seamănă cu chipul principal dintr-un ansamblu sculptat într-o stâncă de pe platoul Marcahuasi din Peru. Ansamblu denumit de el Monumentul Omenirii… Peruanul a ajuns la concluzia că, de fapt, nici Sfinxul nu reprezintă doar un singur chip, fiind înconjurat de alte chipuri umane, din rase diferite, precum şi capul unui câine, scrie national.md.

Se spune că însuşi Ceauşescu era interesat de „povestea” Sfinxului. Daniel Ruzo i-a îndemnat pe cercetătorii români, care l-au însoţit în peregrinările sale prin Bucegi, să cartografieze anumite „zone”. Se pare că unii dintre cei care l-au însoţit pe Ruzo în România erau „cercetători” ai Securităţii, trimişi să vadă ce face „nebunul” şi să întocmească rapoarte pentru Cabinetul 2, respectiv Elena Ceauşescu. În plus, Nicolae Ceauşescu ar fi înfiinţat o unitate pentru studierea fenomenelor paranormale.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close