Antena 3 CNN Actualitate Inedit Au apărut pepenii verzi de buzunar, în Grecia | "Sunt puțin mai mari decât un ruj"

Au apărut pepenii verzi de buzunar, în Grecia | "Sunt puțin mai mari decât un ruj"

În Grecia se cultivă pepenii verzi de buzunar. Cei mai mari ajung la dimensiunea unei mingi de tenis și sunt un deliciu în restaurante și piețe.

Au apărut pepenii verzi de buzunar, în Grecia | "Sunt puțin mai mari decât un ruj"
Sursa foto: AMNA
de Ioana Mircea    |    01 Aug 2022   •   19:31

Pepenii sunt preferați vara, dar cu toate acestea sunt greu de transportat.

Vestea bună pentru iubitorii de pepeni este că există și mini pepeni. Aceștia sunt produși de un fermier din Neo Agioneri din zona Kilkis din nordul Greciei.

Grecia este cunoscută ca fiind pe locul șase la exportul de pepeni verzi.

„Încap în geanta de seară a unei femei, deoarece unii sunt puțin mai mari decât un ruj”, a afirmat fermierul Panagiotis Yiltidis, despre pepenii pe care îi cultivă.

Acesta a recunoscut că a riscat în momentul în care un bărbat mai în vârstă din Israel i-a dat aceste semințe.

„Oamenii de acolo sunt devotați cultivării pepenilor verzi, iar inițial am avut îndoieli când am încercat. Dar anul acesta văd că suntem pe drumul cel bun”, a explicat el la un post de radio din Atena.

Acești pepeni au dimensiuni care pot oscila de la o nucă la o minge de tenis, iar în general nu depășesc greutatea de 200 g.

Exteriorul lor arată ca un pepene normal, însă la interior sunt moi, iar semințele sunt la fel de mari ca ale pepenilor de mărime obișnuită.

Fermierul a adăugat faptul că proprietarii din restaurantele și piețele din Halkidiki au fost foarte entuziasmați de mini pepenii pe care acesta îi cultivă și au început să îi achiziționeze.

„I-am arătat proprietarului și el a devenit entuziasmat, la fel ca un proprietar de magazin care vinde produse ecologice, de lângă”, a menționat Yiltidis.

Totodată el recunoaște că această afacere nu este profitabilă pentru că plantele trebuie să facă frunze mari pentru a putea produce un pepene mic de până la 150 g, a precizat greekreporter.com.

×
Subiecte în articol: pepeni Grecia
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close