x close

Pericolul din casa fiecărui român! Cum poți fi spionat fără să știi?

03 Dec 2019   •   14:37
Pericolul din casa fiecărui român! Cum poți fi spionat fără să știi?

Într-un mesaj adresat consumatorilor înainte de perioada sărbătorilor, biroul FBI din Portland avertizează cu privire la pericolele pe care le pot avea televizoarele smart. 

Mai exact, mesajul vorbeşte despre pericolele televizoarelor conectate la internet şi echipate cu capacităţi de recunoaştere facială, care pot fi vulnerabile în faţa atacatorilor cibernetici. În plus, şi producătorii sau dezvoltatorii de aplicaţii ar putea folosi diferite funcţii ale televizoarelor smart pentru a-i spiona pe consumatori, potrivit Adevarul.

”Televizoarele inteligente din noua generaţie au un software complex, sunt conectate la internet şi de multe ori au şi microfoane integrate” spune Matt Tait, expert în securitate cibernetică şi fost analist în cadrul GCHQ, serviciul de informaţii britanic. El menţionează că, deşi aceste funcţii oferă accesul la servicii de streaming sau posibilitatea de a realiza comenzi vocale, ”îi pot servi pe hackeri dacă dispozitivul este compromis”.

”În cel mai bun caz, aceştia ar putea să schimbe canalele, să modifice volumul sunetului sau să le arate copiilor voştri videoclipuri nepotrivite. În cel mai rău caz, ar putea să vă filmeze dormitorul şi să vă asculte cu ajutorul camerei şi microfonului din televizor”, precizează avertismentul FBI, citat CNN.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati