Antena 3 CNN Actualitate Inedit Piramida misterioasă din Argeş. Proiect inedit din perioada comunistă de care sunt legate vindecări miraculoase

Piramida misterioasă din Argeş. Proiect inedit din perioada comunistă de care sunt legate vindecări miraculoase

Piramida misterioasă din Argeş. Proiect inedit din perioada comunistă de care sunt legate vindecări miraculoase
Sursa foto: sursa foto: cancan.ro
17 Dec 2016   •   19:06

O construcţie bizară se ridică la marginea municipiului Piteşti. Are forma unei piramide, dar este foarte şubredă. Este realizată din sticlă şi oţel, care a ruginit.

Se ajunge cu mare dificultate la această construcţie stranie, situată în apropierea malului râului Argeş. „Este o piramidă de metal şi sticlă. O copie fidelă a Marii Piramide a lui Keops, la scara 1 pe 10. A fost ridicată în anii '80 ai secolului trecut. Şi are o poveste incredibilă. O poveste despre mintea umană care provoacă necunoscutul, despre minuni ştiinţifice şi fenomene la limita cunoaşterii“, spune Cristian Cocea, în volumul „Ghidul României misterioase“.

Construcţia fost ridicată în perioada în care puterea comunistă impusese un regim de austeritate şi căuta diverse mijloace prin care se puteau face economii. „Marioara Godeanu, şefa unui colectiv de cercetare la Institutul Central de biologie, primeşte aprobarea începerii unui experiment de avangardă la Piteşti. Este vorba de construcţia unei staţii de epurare biologic, pentru ape reziduale, care folosea drept nufărul egiptean, o plantă care putea fixa sedimentele. Biomasa rezultată urma să îngraşă pământurile de la Albota. Ridicată de pompe puternice, apa ajungea în rezervoare plasate în partea superioară a construcţiei, de unde, printr-un labirint de canale cu verdeaţă, curgea, lent, purificându-se“, scrie Cristian Cocea, în "Ghidul României misterioase".

Continuarea, pe adevarul.ro.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close