Antena 3 CNN Actualitate Inedit Plaja din nordul României care atrage tot mai mulți turiști. Cum poți ajunge acolo

Plaja din nordul României care atrage tot mai mulți turiști. Cum poți ajunge acolo

Plaja din nordul României care atrage tot mai mulți turiști. Cum poți ajunge acolo
Sursa foto: Foto: Pansela Merticariu/Facebook
02 Iul 2017   •   17:48

O plajă amenajată pe malul lacului de acumulare Stânca-Costești, aflat la granița dintre România și Republica Moldova, atrage, zilnic, sute de persoane din zona de Nord a Moldovei.

"Marea Nordului", cum o numesc localnicii, se află în imediata vecinătate a Vămii Stânca și este privită ca o alternativă la litoralul românesc, aflat la peste 50 de kilometri de Botoșani, scrie Agerpres.

"Sunt din Dorohoi și știu acest loc de dinainte de a fi amenajat. Acum, când arată atât de bine, este mult mai convenabil să vin de la Dorohoi până aici, 60 de kilometri, decât să mergem la Constanța câteva sute de kilometri", a declarat o femeie aflată la plajă alături de copii.

Plaja de nisip este amplasată pe o proprietate privată, iar deținătorul terenului, Pansela Merticariu, face demersuri pentru a putea include complexul într-un circuit turistic.

"Plaja a fost exploatată de când există. Oamenii au intrat să facă baie și plajă. Acum, pentru că este proprietatea mea, am decis să o amenajez și să creez condiții suplimentare pentru turiști. A fost un moft de-al meu ca să fac ceva pentru oamenii din zonă. Intențiile mele au fost mai mari, dar atât m-am putut desfășura din punct de vedere financiar", a precizat Merticariu.

La "Marea Nordului" ajung, în special la sfârșit de săptămână, turiști din toate județele Moldovei care vor să se bucure de soare, nisip și apa din Prut, dar și de terasa de pe plajă.

Proprietarul își dorește să construiască acolo un spațiu de cazare, pentru a putea oferi turiștilor posibilitatea de a petrece chiar și sejururi pe perioada vacanței de vară.

 

 

×
Subiecte în articol: Marea Nordului
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close