Antena 3 CNN Actualitate Inedit Toate planetele sistemului solar s-au aliniat, la un an de la izbucnirea războiului

Toate planetele sistemului solar s-au aliniat, la un an de la izbucnirea războiului

La un an de la izbucnirea războiului ruso-ucrainean, Soarele, Luna şi toate planetele sistemului nostru solar s-au aliniat.

Toate planetele sistemului solar s-au aliniat, la un an de la izbucnirea războiului
Sursa foto: NASA
de Alexandra Cojoianu    |    24 Feb 2023   •   00:00

Cele mai strălucitoare trei obiecte de pe cerul nopţii s-au aliniat de ieri, miercuri (22 februarie), când Luna, în fază de semilună în creştere, s-a apropiat de Venus, cât şi de Jupiter pe cer (din perspectiva pământenilor).

Venus, a doua planetă de la Soare, s-a situat sub Lună, iar deasupra ei a fost cea mai mare planetă a sistemului solar, giganticul gazos Jupiter, a transmis Space.

În această seară, potrivit aplicaţiei Star Walk 2 ce poate fi instalată pe telefoanele mobile, pot fi observate jumătate din planetele Sistemului Solar, în afară de Saturn, Neptun şi Mercur care au apus odată cu Soarele.

În funcţie de condiţile meteo, va fi vizibilă pe cerul nopţii o apariţie spectaculoasă pe cer imediat după apus: Venus şi cu Jupiter vor putea fi admirate, împreună cu Luna deasupra lor (încă aflată în faza de semilună în creştere), potrivit Mediafax.

Astronomii deţinători de telescoape performante vor putea admira Uranus de un albastru pal, perfect aliniat deasupra Lunii, dar şi "planeta roşie" Marte va putea fi admirată cu ochiul liber.

Din păcate, fenomenul astronomic nu va putea fi admirat din România pentru că cerul este înnorat, potrivit ANM.

Star Walk 2 arată că toate planetele sistemului nostru solar s-au aliniat, chiar la un an de la izbucnirea războiului ruso-ucrainean. Marte este situat în constelaţia Taurului, după astrologi, urmat de Uranus lângă constelaţia Berbecului, apoi urmate de Luna, Jupiter, Venus şi Neptun în constelaţia Peştilor. Soarele, Saturn, Mercur, dar şi planeta pitică Pluto se află între constelaţiile Vărsător şi Capricorn.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close