Antena 3 CNN Actualitate Inedit Spectacol inedit pe cer. Pot fi văzute cu ochiul liber toate planetele din Sistemul solar

Spectacol inedit pe cer. Pot fi văzute cu ochiul liber toate planetele din Sistemul solar

Toate planetele sistemului solar sunt vizibile pe cer, în această noapte. Pot fi văzute cu ochiul liber sau cu binoclul.

Spectacol inedit pe cer. Pot fi văzute cu ochiul liber toate planetele din Sistemul solar
Sursa foto: Gettyimages | cemagraphics
de Ioana Mircea    |    29 Dec 2022   •   18:46

Oamenii pot observa în această noapte toate planetele din sistemul solar, pe cer. Cinci dintre ele ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber, în timp ce două planete mai îndepărtate, Uranus și Neptun, vor putea fi observate cu ajutorul unui binoclu.

În anumite zone ale lumii vor fi observate cu dificultate planetele Mercur și Venus din cauza poziției lor joase pe cer. Cel mai bun moment pentru a vedea planetele este imediat după apusul soarelui.

Cei care se află mai la sud, inclusiv în sudul Europei sau mai aproape de ecuator, au mai multe șanse să poată vedea toate planetele apărând într-o linie verticală pe cer.

Spre deosebire de stele, planetele nu sclipesc. Saturn și Jupiter vor fi cele mai strălucitoare, iar Marte va avea o culoare roșu somon, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: planete
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close