Planul odios al Securităţii comuniste. Banda falsă de luptători anticomunişti infiltraţi într-o grupare celebră. A urmat prăpădul

de D.G.    |    29 Sep 2019   •   17:26
Planul odios al Securităţii comuniste. Banda falsă de luptători anticomunişti infiltraţi într-o grupare celebră. A urmat prăpădul foto: marturisitorii.ro

Pentru că nu a reuşit să anihileze grupurile de rezistenţă din munţi, Securitatea a creat o organizaţie clandestină de anihilare a partizanilor.

Membrii ei s-au infiltrat printre luptători, însă au sfârşit tragic. O astfel de soartă au avut Nicolae Anghel şi Ioan Vrabie, care au devenit „eroi în lupta cu duşmanii orânduirii noastre socialiste“.

Nicolae Anghel şi Ioan Vrabie au fost trimişi de Securitate pentru anihilarea grupării lui Ion Gavrilă Ogoranu, unul dintre cei mai cunoscuţi luptători anticomunişti. Dar misiunea lor nu s-a sfârşit cum ar fi vrut regimul: cei doi au fost împuşcaţi de partizani în 1951. Au fost lăsaţi apoi să zacă în groapa în care au fost aruncaţi după ce au fost împuşcaţi, timp de aproape două decenii. Securitatea şi-a adus aminte de ei după ce părinţii lui Anghel au cerut insistent să afle cum a sfârşit copilul lor şi au revendicat osemintele.

Continuarea, pe Adevărul.

 

Parteneri
x close