Antena 3 CNN Actualitate Inedit Poarta Soarelui. Construcția pre-incașă despre care se spune că ar avea peste 10.000 de ani vechime

Poarta Soarelui. Construcția pre-incașă despre care se spune că ar avea peste 10.000 de ani vechime

Poarta Soarelui. Construcția pre-incașă despre care se spune că ar avea peste 10.000 de ani vechime
Sursa foto: sursa: cunoastelumea.ro
05 Mai 2017   •   16:20

Acest „portal” antic are o greutate de aproximativ 10 tone, o înălțime de 3 metri și o lățime de alți 4 metri. Unii cercetători susțin că ar fi fost construit undeva în urmă cu aproximativ 15.000 de ani, scrie cunoastelumea.ro.

Situat în vecinătatea unuia dintre cele mai minunate lacuri de pe Pământ, Lacul Titicaca, Poarta Soarelui ar fi fost construită de o cultură străveche foarte puțin cunoscută care locuia pe actualul teritoriu al Boliviei și statului Peru.

Majoritatea experților sunt de acord că această poartă a fost creată dintr-un singur bloc de piatră și este plină de simboluri mistice asemănătoare cu cele descoperite în vechea Mesopotamie, regiune aflată la mii de kilometrii distanță.

Potrivit cercetărilor, pe poartă sunt prezentări ale acelorași creaturi înaripate pe care le vedem în vechea Mesopotamia. Există 32 de efigii cu fețe umane și 16 cu capete de condori. Poarta Soarelui nu a fost niciodată terminată, arheologii găsind mai multe figuri neterminate ca și cum sculptorii le-au făcut în grabă, alungați sau speriați de cineva sau ceva.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close