Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea impresionantă a românului, ajuns la vârsta de 101 ani, cu peste 125 de urmaşi

Povestea impresionantă a românului, ajuns la vârsta de 101 ani, cu peste 125 de urmaşi

Un bărbat din Lugoj, fost luptător în Al Doilea Război Mondial, a ajuns la venerabila vârstă de 101 ani. Ioan Magina, care se deplasează singur, dar vorbeşte greu, are o famile frumoasă şi numeroasă: trei copii, 30 de nepoţi, 90 de strănepoţi şi un stră-strănepot.

Povestea impresionantă a românului, ajuns la vârsta de 101 ani, cu peste 125 de urmaşi
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2023   •   10:36

Povestea de viaţă a lui Ioan Magina, din Lugoj (Timiş) a fost făcută publică de ziarul local „Actualitatea”, scrie Adevărul.ro. Veteranul s-a născut la Zorlenţu-Mare, în comitatul de Caraş, pe 10 noiembrie 1922. El şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în comuna din Caraş-Severin.

După finalizarea stagiului militar, s-a angajat la Combinatul Siderurgic Reşiţa, secţia Oţelărie, făcând naveta cu trenul de la Zorlenţu-Mare. Ioan Mangina a fost combatant în Al Doilea Război Mondial, cu grad de caporal cavalerist, şi a ajuns cu unitatea sa până în Munţii Tatra din fosta Cehoslovacie.

În anii ‘70, bănăţeanul s-a stabilit la Lugoj, unde locuieşte şi în prezent. La terminarea conflagraţiei, Ioan Magina s-a căsătorit cu Maria Păcuraru, o fată din Zorleanţu-Mare, având împreună trei copii: Maria, Ruja şi Ioan.

De la cei trei copii, veteranul (care a crescut într-o comunitate penticostală şi a devenit ulterior membru al unei biserici baptiste) a ajuns să aibă 30 de nepoţi: 10 de la Maria, 14 de la Ruja şi 6 de la Ioan.

La rândul lor, cei 30 de nepoţi i-au adus lui Ioan Magina 90 de strănepoţi, iar una dintre strănepoate l-a făcut şi stră-străbunic. Dintre urmaşii fostului militar, unii sunt plecaţi la lucru în străinătate - Italia, Spania, Grecia sau Germania.

La împlinirea vârstei de 101 ani, Ioan Magina a fost vizitat de Bogdan Blidaru, primarul din Lugoj, dar şi de reprezentanţi ai unităţii militare din oraş.

×
Subiecte în articol: roman veteran de război Lugoj
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close