Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea bărbatului cu o memorie „aproape perfectă“: Tind să retrăiesc mai intens un eveniment decât o persoană obişnuită”

Povestea bărbatului cu o memorie „aproape perfectă“: Tind să retrăiesc mai intens un eveniment decât o persoană obişnuită”

Povestea bărbatului cu o memorie „aproape perfectă“: Tind să retrăiesc mai intens un eveniment decât o persoană obişnuită”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Dec 2017   •   18:03

Joey DeGrandis, în vârstă de 33 de ani, este unul dintre puţinii oameni din lume care au o memorie considerată aproape perfectă. Pentru DeGrandis, întreaga sa viaţă a fost guvernată de un flux constant de amintiri şi de cunoaştere expansivă.

Cu toate acestea, DeGrandis nu şi-a considerat niciodată abilităţile sale mentale ca fiind ceva deosebit, ci doar un truc pe care l-ar putea folosi pentru a-şi impresiona prietenii.  

Totul s-a schimbat în 2010 când tânărul a urmărit un episod al emisiunii „60 de minute“ despre persoanele cu memorie autobiografică superioară (HSAM), notează The Independent.   

DeGrandis a observat numeroase asemănări între el şi cei prezenţi în emisiune şi a decis să investigheze propriul său caz contactând un medic care studia acest fenomen.

„Mă consider norocos că am avut o viaţă destul de bună, aşa că am o mulţime de amintiri fericite, calde pe care le pot «revedea». Dar eu tind să retrăiesc mai intens un eveniment decât o persoană obişnuită, iar când se întâmplă ceva dureros, ca o despărţire sau pierderea unui membru al familiei, nu uit de acele sentimente îngrozitoare“, a mărturisit bărbatul. 

 

×
Subiecte în articol: memorie evenimente
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close