Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea care a înlăcrimat România în urmă cu 80 de ani! Cum au fost "arestați" patru bebeluși gemeni născuti de o mamă-eroină

Povestea care a înlăcrimat România în urmă cu 80 de ani! Cum au fost "arestați" patru bebeluși gemeni născuti de o mamă-eroină

Povestea care a înlăcrimat România în urmă cu 80 de ani! Cum au fost "arestați" patru bebeluși gemeni născuti de o mamă-eroină
Sursa foto: sursa foto: Historia
23 Noi 2018   •   21:54

In urma cu 80 de ani, presa vremii vuia despre cazul unei romance care a nascut patru copii deodata.

Era, la acea ora, un eveniment medical exceptional in conditiile in care femeile se chinuiau sa nasca acasa, cu moase, scrie Historia.

Povestea induiosatoare a cvadrupletilor din Patarlagele (Buzau) a ajuns imediat pe prima pagina a ziarelor din intreaga lume.

Revista “Realitatea ilustrata” din mai 1937 scria ca “Vestea a facut numaidecat inconjurul lumei”, iar povestea romancei era comparata cu cea a unei americance, care devenise, in aceeasi zi, mama a ... cinci copilasi!

Daca sotii americani Dione dobandisera o uriasa celebritate, de pe urma careia castigasera o avere de milioane de dolari, Smaranda Soare si sotul ei Mihai Gerea (parintii cvadrupletilor) erau sugrumati de saracie.

Mai mult, statul a decis atunci ca bebelusii sa le fie luati si crescuti de doici, intr-o casa cumparata de Ministerul Sanatatii de la acea vreme.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close