Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea castelului care apare la începutul fiecărui film Disney

Povestea castelului care apare la începutul fiecărui film Disney

Povestea castelului care apare la începutul fiecărui film Disney
Sursa foto: Foto: disney.com
16 Noi 2016   •   11:57

Chiar dacă nu sunteţi mari amatori de filme Disney, este imposibil să nu fi reţinut castelul care apare la începutul fiecărei pelicule. Deși sunt mulți cei care cred că este o invenție a celebrului Walt Disney, castelul există în realitate, în Franța.

Dacă este flux, poţi ajunge acolo doar cu barca. Dacă este reflux, poţi să ajungi acolo pe jos. Însă, indiferent de nivelul mării, Mont Saint-Michel rămâne un loc la fel de spectaculos. Plasată între Normandia şi Britania, insula găzduieşte o abaţie benedictină dedicată Arhanghelului Mihail.

Dar Mont Saint-Michel nu a fost întotdeauna o insulă. În urmă cu mii de ani era doar un loc pe pământ. Însă eroziunea şi-a spus cuvântul. Şi îşi spune în continuare, pentru că suprafaţa ei continuă să se micşoreze an de an. În prezent, Mont Saint-Michel are o suprafaţă de numai 100 de hectare. Pe insulă locuiesc permanent doar 50 de oameni, însă numărul turiştilor trece de 3 milioane de persoane anual.

Evident, punctul de atracţie este abaţia, însă nu e simplu de ajuns la ea. Cel care doreşte să vadă lăcaşul de cult trebuie să urce aproape 900 de trepte. Însă efortul merită, pentru că abaţia nu este nicidecum o amărâtă de biserică în vârf de stâncă. Abaţia de la Mont Saint-Michel este o adevărată capsulă a timpului. A timpului medieval, evident, pentru că atunci a ajuns la forma care a făcut-o celebră în ziua de azi. De altfel, abaţia benedictină este unul dintre primele locuri din lume care a intrat în patrimoniul UNESCO. Se întâmpla în anul 1979.

 

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close