Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea evreicei care a fost salvată de la moarte de sora celui mai periculos nazist. "Eşti în siguranţă aici"

Povestea evreicei care a fost salvată de la moarte de sora celui mai periculos nazist. "Eşti în siguranţă aici"

Povestea evreicei care a fost salvată de la moarte de sora celui mai periculos nazist. "Eşti în siguranţă aici"
08 Oct 2018   •   15:50

Povestea ei pare desprinsă dintr-un film, dar este cât se poate de reală şi de fiecare dată când îşi aminteşte de ea are ochii în lacrimi. Evreii din întreaga lume au fost persecutaţi şi batjocoriţi, iar milioane de oameni şi-au pierdut viaţa în Holocaust.

Însă Hana Nadel a fost o norocoasă. Nu numai că a supravieţuit teribilului masacru, dar a fost salvată împreună cu mama şi sora ei, chiar de Madeline Cornet, sora celui mai de temut nazist din Belgia.

Pe când avea numai 16 ani a fost executată silit, împreună cu familia ei, din casa din Bruxelles.

Mama Hanei a mers până la casa lui Madeline Cornet şi a rugat-o să le ajute. Sora celui mai extremist nazist din Belgia le-a angajat pe cele trei femei la ea în casă, ca îngrijitoare.

Însă aceasta şi-a dat seama imediat că sunt evreice, iar atunci când a întrebat-o pe Hana, aceasta a fost sinceră şi i-a spus: "Da, sunt evreică". Replica lui Madeline a fost uimitoare: "Eşti în siguranţă aici", i-a spus femeia.

Nu numai că cele trei evreice au fost salvate de la moarte, dar Hana a povestit că în diferite ocazii ea le-a şi gătit liderilor nazişti şi fascişti care veneau în casă.

Despre Leon Degrelle, fratele Madelinei, Hitler a spus: "Dacă aş fi avut un fiu, aş fi vrut să semene cu tine".

Leon Degrelle a murit în 1994, în Spania, însă nu şi-a schimbat prea mult opiniile din tinereţe. Întrebat într-un interviu dacă are vreun regret referitor la război, acesta a răspuns: "Doar că am pierdut".

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close