Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea extraordinarei familii de români care a uimit lumea. Din zece copii, cinci sunt catalogaţi drept geniali

Povestea extraordinarei familii de români care a uimit lumea. Din zece copii, cinci sunt catalogaţi drept geniali

Povestea extraordinarei familii de români care a uimit lumea. Din zece copii, cinci sunt catalogaţi drept geniali
Sursa foto: sursa: Adevarul/ arhiva familiei
01 Apr 2019   •   18:10

Cei mai cunoscuţi dintre ei sunt Elisa Leonida Zamfirescu (prima femeie inginer din Europa), Gheorghe Leonida (sculptor în colectivul lui Paul, cu care a realizat celebra statuie Christos Mântuitorul, de pe muntele Corcovado din Rio de Janeiro), Adela Leonida Paul (medic oftalmolog al Casei Regale, directoare a spitalului „Vatra Luminoasă“) şi Dimitrie Leonida (inginer energetician, creator al Muzeului Tehnic).

Fără doar şi poate, puţine familii de români se pot mândri că au fost atinse de aripa îngerului genialităţii aşa cum a fost familia Leonida, cea care, în prima jumătate al secolului al XX-lea, a influenţat în mod substanţial, prin membrii ei, istoria României şi a lumii. Momentul de glorie al acestei familii de români străluciţi începe cu ofiţerul de carieră Anastase Leonida (1849-1918) şi soţia acestuia Matilda (1855-1950). El, român născut în Muntenia, ea franţuzoaică get-beget (înainte de căsătorie se numea Matilde Gill), ba chiar pariziancă de mai multe generaţii.

Continuarea, pe Jurnalul.ro.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close