Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea fotografiei de la ultimul interviu al lui Nicolae Ceauşescu - FOTO

Povestea fotografiei de la ultimul interviu al lui Nicolae Ceauşescu - FOTO

Povestea fotografiei de la ultimul interviu al lui Nicolae Ceauşescu - FOTO
14 Mar 2019   •   22:08

Fotograful Peter Turnley a postat pe conturile sale de Facebook şi Twitter o fotografie cu Nicolae Ceauşescu, făcută cu patru luni înainte de căderea sa de la putere.

Ipostaza în care a fost surprins dictatorul este une foarte suprinzătoare pentru că are o atitudine de model. Şi a fost făcută cu ocazia ultimului său interviu, acordat unui jurnalist străin de la publicaţia NewsWeek Magazine.

Fotografia, aşa cum a apărut ea pe coperta Newsweek:

"În august 1989, m-am dus la România cu alți doi jurnaliști de la Newsweek care au facut un interviu în exclusivitate cu Nicolae Ceaușescu, unul dintre cei mai nemiloşti dictatori ai secolului XX, care a condus România cu un pumn de fier timp de multe decenii.

După acest interviu, l-am întrebat pe Ceaușescu dacă aș putea să-i fac un portret pentru Newsweek Magazine.

Acest om care a intimidat cetățeni români atât de mult timp nu vorbea limba engleză, dar putea înțelege franceza, deși el însuşi nu putea vorbi bine. I-am spus că vreau să-l fotografiez afară din vila sa din Snagov.

Ne-am plimbat și următoarea oră am vorbit cu acest om, spunându-i cum vreau să fac acest lucru iar el a ascultat toate cererile mele. Am mers la un dig lângă un iaz, iar el a luat această poziție, care a fost atât de revelatoare pentru personalitatea sa", a scris Peter Turnley pe contul său de Facebook.
 
Ulterior mesajul a fost şters.
 

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close