Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea gospodarului din Mureş care şi-a tranformat curtea înt-o fermă de cerbi lopătari. Locul se poate vizita gratuit

Povestea gospodarului din Mureş care şi-a tranformat curtea înt-o fermă de cerbi lopătari. Locul se poate vizita gratuit

Curtea unui gospodar din judetul Mureş s-a transformat în fermă pentru cerbi lopătari. Situată la o distanţă de 20 de kilometri de Târgu Mureş, ferma adăposteşte animale, păsări domestice si 10 exemplare de cerb lopătar. Animalele sunt deținute legal de fermier, iar locul poate fi vizitat gratuit de oricine dorește să petreacă timp în natură.

Povestea gospodarului din Mureş care şi-a tranformat curtea înt-o fermă de cerbi lopătari. Locul se poate vizita gratuit
de Sorin Tantos    |    17 Noi 2021   •   15:24

Povestea a început într-o localitate din Mures cu o singură pereche de cerbi lopătari.

Animalele sunt aduse din Canada şi au fost cumpărate de la un prieten din Lipova. Acum sunt cinci femele si puii lor, în total 10 exemplare.

Ferma se află la 20 de km de Târgu Mureș

Animalele se bucură de un spațiu natural generos în centrul căruia se află un lac cu pești Iar sună este înconjurată de multă verdeață.

Domnul Jozsef spune că cerbii sunt ușor de întreținut, nu au avut probleme de sănătate și mănâncă pe săturate toată ziua.

Sunt hrănite cu cereale, fân, lucernă și delicatese cum ar fi perele și merele.

Mare iubitor de animale, omul are în bătătură, pe lângă lopătari, mai mulți cai, gâște și câini de rasă.

Această oază de liniște și frumusețe poate fi vizitată gratuit 

Oricine dorește să viziteze locul o poate face, în prezența proprietarului pe care oamenii îl pot contacta pe pagina personală de socializare.

"O zi petrecută în natură alături de animale ne face să uităm de problemele cotidiene", spune Balogh Jozsef, mai ales în această perioadă de pandemie.

În aceeași curte, bărbatul a făcut și un muzeu, unde regăsim costume vechi ale husarilor, o caleașcă, dar și alte piese reprezentative ale cavaleriei din secolul al XV-lea.


 


 

×
Subiecte în articol: gospodar mures cerbi lopătari curte
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close