x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Povestea împărătesei care lucra toată noaptea într-un bordel sub numele de Lupoaica. A provocat o prostituată la o competiție cel puțin bizară

de S.T.   •   07 Dec 2017   •   20:45
Povestea împărătesei care lucra toată noaptea într-un bordel sub numele de Lupoaica. A provocat o prostituată la o competiție cel puțin bizară 534
Foto: wikipedia.org

Valeria Messalina a fost cea de-a treia soție a împăratului roman Claudius. Ea a fost verișoara paternă a împăratului Nero, verișoara de gradul doi a împăratului Caligula și strănepoata împăratului Augustus.

Acuzațiile de exces sexual au reprezentat o tactică încercată de distrugere a reputației ei.

Două relatări au contribuit în mod special la formarea notorietății ei. Una este povestea unui competiții sexuale timp de o noapte întreagă cu o prostituată în Cartea a X a lucrării Naturalis Historia a lui Plinius cel Bătrân, potrivit căreia concursul a durat 24 de ore și Messalina a câștigat, având 25 de parteneri.

Poetul Iuvenal oferă o descriere la fel de bine cunoscută în satira a V-a a modului în care împărăteasa obișnuia să lucreze clandestin toată noaptea într-un bordel sub numele de Lupoaica, scrie wikipedia.org.

sati