Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea incredibilă a celor 31 de soldați japonezi care au aflat abia după 5 ani că Al Doilea Război Mondial s-a încheiat!

Povestea incredibilă a celor 31 de soldați japonezi care au aflat abia după 5 ani că Al Doilea Război Mondial s-a încheiat!

Povestea incredibilă a celor 31 de soldați japonezi care au aflat abia după 5 ani că Al Doilea Război Mondial s-a încheiat!
20 Mai 2017   •   17:37

Crâncenele bătălii ale celui de-al Doilea Război Mondial s-au petrecut, în cea mai mare parte, fără ca insula Anatahan să fie afectată direct. Totuși, americanii și japonezii se războiau pe viață și pe moarte, la o distanță nu foarte mare. Shoichi Higa, supraveghetorul adjunct, se temea pentru sora sa, care locuia în insula Saipan, la circa 65 de mile marine spre sud. A plecat către acea destinație, făgăduind că se va întoarce într-o lună.  Dar nu s-a mai înapoiat niciodată. Cu timpul, soția sa, Kazuko, a început să resimtă singurătatea și a intrat într-o relație cu șeful soțului său, Kikuichiro Higa.

Viața lor a continuat fără probleme majore până în 1944, când, într-o dimineață de iunie, trei nave de război japoneze au fost mitraliate și bombardate de către avioanele S.U.A., nu departe de insulă. Toate cele trei vase au fost trimise pe fundul oceanului. Însă, 31 de marinari japonezi proveniți de pe navele scufundate au fost suficient de buni înotători pentru a ajunge pe Anatahan, unde au fost primiți de către supraveghetorul Kikuichiro și tânăra Kazuko, singura femeie ce mai rămăsese pe insulă.

Continuarea, pe cunoastelumea.ro.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close