Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea incredibilă a inelului cu rubin al împărătesei Sissi a Austriei, dăruit unui cioban din Banat

Povestea incredibilă a inelului cu rubin al împărătesei Sissi a Austriei, dăruit unui cioban din Banat

Povestea incredibilă a inelului cu rubin al împărătesei Sissi a Austriei, dăruit unui cioban din Banat
20 Noi 2018   •   17:45

Elisabeta, soţia rebelă a împăratului Franz Iosef, mai cunoscută sub numele de Sissi, a venit de mai multe ori la Herculane, acolo unde avea şi o vilă, care astăzi îi poartă numele.

Împărăteasa era îndrăgostită de această zonă şi avea obiceiul să facă plimbări lungi pe colinele împădurite din împrejurimi, scrie Adevărul.

Despre Sissi, locuitorii din Herculane ştiu nenumărate legende, însă una dintre ele e cât se poate de adevărată. E vorba despre momentul în care împărăteasa i-ar fi dăruit inelul său cu rubin unui cioban din părţile locului, Mihail Feneșan.

Se pare că totul s-a întâmplat în anul 1887, atunci când Sissi ar fi stat şase săptămâni la Băile Herculane, a avut timp să cutreiere munţii. Mihail Feneşan ar fi fost avertizat de către tatăl său, care era pădurar, că împărăteasa este în zonă şi s-ar putea să ajungă şi la el.

Ceea ce s-a şi întâmplat. Conform istoricului Dorin Bălteanu, „în timp ce era la stână, Mihail a auzit câinii care lătrau şi i-a văzut că au pornit să atace pe cineva. Era împărăteasa însoţită de una din fetele de la curte. Unul dintre câini însă nu l-a ascultat şi lătra în continuu fără să se retragă.

Mihail Feneşan l-a trântit la pământ şi s-a culcat peste el doar ca să o salveze pe împărăteasă. Pentru acest fapt, recunoscătoare, Sissi i-a dăruit unul dintre inelele pe care le avea pe degete. Un inel de aur cu piatră de rubin, care se mai află şi astăzi în posesia familiei Feneşan.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close