Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea lui Gogea Mitu, românul înscris în Cartea Recordurilor cu două recorduri inedite

Povestea lui Gogea Mitu, românul înscris în Cartea Recordurilor cu două recorduri inedite

Povestea lui Gogea Mitu, românul înscris în Cartea Recordurilor cu două recorduri inedite
Sursa foto: sursa foto: Historia
08 Aug 2017   •   08:14

Începem cu o certitudine, cu un fapt verificabil:românul Gogea Mitu este înscris în Cartea Recordurilor la două secţiuni. El este, întâi de toate, cel mai înalt boxer din toate timpurile; niciun alt pugilist nu s-a apropiat de o astfel de statură.

Pe de altă parte, cu cei 2, 36 metri ai săi, Gogea Mitu nu rămâne în anale doar ca boxerul a cărui bărbie era (foarte) greu de prins, ci şi ca sportivul cel mai înalt din România;baschetbalistul clujean Gheorghe Mureşan nu s-a ridicat decâtla înălţimea de 2, 35 metri.

Intrăm, din acest moment, pe tărâmul legendelor:deşi apropiată de zilele noastre (Gogea Mitu a trăit în interbelic, nu în Evul Mediu), povestea acestui român cu dimensiuni impresionante e un amestec de realitate şi mit, de fapte atestate documentar, în arhive şi în publicaţiile vremii, cu amănunte cu iz fantastic şi „înflorituri” care ţin de o imaginaţie bogată.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close