Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea unui meci de fotbal amânat de 15 ori şi jucat în 56 de zile. "Boss, e un semn, hai să-l trecem ca egal"

Povestea unui meci de fotbal amânat de 15 ori şi jucat în 56 de zile. "Boss, e un semn, hai să-l trecem ca egal"

Povestea unui meci de fotbal amânat de 15 ori şi jucat în 56 de zile. "Boss, e un semn, hai să-l trecem ca egal"
Sursa foto: foto: chicagonow.com
16 Ian 2019   •   16:42

Zăpadă cât cuprinde şi un stadion alb complet, dincolo de orice efort supraomenesc din partea organizatorilor. Frig, gheaţă ca un smalţ de bomboană pe scaunele din tribune.

Vremea a pus punct unor competiţii, chiar dacă temporar şi ameninţă că va face la fel şi cu altele. De multe ori în istoria fotbalului sportul a luat pauză forţată din cauza condiţiilor meteo.

1979

Inverness Thistle – Falkirk, meci din campionatul Scoţiei a fost amânat de nu mai puţin de 29 de ori.

1962

Englezii i-au spus „The Winter from Hell”. A fost una dintre cele mai geroase şi pline de zăpadă ierni din regatul britanic. Pe 26 decembrie, Sunderland trebuia să joace cu Bury, dar arbitrul nu a vrut să dea drumul la joc. Cei 42.000 de fani din tribune (în liga a doua) l-au convins însă. Din cauza suprafeţei de joc impracticabile, Brian Clough s-a ciocnit cu portarul advers, Chris Harker şi nu s-a mai ridicat de pe gazon. Verdictul: ruperea ligamentelor încrucişate şi final de carieră. Clough a revenit incredibil după doi ani dar a reuşit să joace doar trei meciuri pentru Sunderland înainte de retragerea definitivă. Clough a atins apogeul ca antrenor la începutul anilor 80, atunci când a luat două Cupe ale Campionilor Europeni cu Nottingham Forest.

Continuarea, pe istoriafotbalului.com.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close