Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea unui migrant: violată, bătută și forțată să se prostitueze în Italia  

Povestea unui migrant: violată, bătută și forțată să se prostitueze în Italia  

Povestea unui migrant: violată, bătută și forțată să se prostitueze în Italia  
04 Mai 2018   •   13:09

 În 2016, aproximativ 11,000 de femei din Nigeria au ajuns în Italia, pe mare, in urma traficului de persoane. Majoritatea ajung victime ale prostituției, după ce sufera un drum al terorii, în care sunt violate și bătute în repetate rânduri.  

Becky, o tânără de numai 17 ani, povestește drumul pe care l-a parcurs să ajungă în Europa și sfârșitul tragic care a așteptat-o odată ce a ajuns în Italia. În Nigeria, aceasta lucra pentru o femeie bogată, a cărei fată locuia în Europa și îi povestea cât de minunată este viața pe meleagurile europene. Femeia pentru care lucra a spus că știe o modalitate de a o transporta în Europa, unde va duce o viață mai bună: "Mi-a spus că atunci când vii în Europa o să ai posibilități, șansa de a merge la școală și totul va fii mai bine.” 

În ciudă promisunilor, călătoria care a dus-o din Nigeria în Libia, a fost una de coșmar, unde a fost ținută prizioneră timp de cinci luni. "A fost cea mai oribilă experiență din viața mea", mărturisește Becky. Aceasta povestește că era violată de nenumărate ori, de multe ori de față cu alte persoane, după care era bătută și legată: „Țipi, strigi, dar nimeni nu vine să te salveze. Te violează, îți fac ce vor și nu ai ce să spui, nu ai nicio alegere” declară tânără. 

Odată ce libertatea i-a fost cumparată de un traficant din Italia, tânără a fost nevoită să se prostitueze, pentru a plăti cei 35,000 dolari pe care îi datora pentru libertate. Ea a fost adusă în Palermo, unde a fost aranjată, i s-au dat haine, iar apoi a fost forțată să iasă în stradă. I s-a spus că trebuie să câștige 200 dolari pe seară, iar maximul pe care avea voie să îl ia de la un client era de numai 30 dolari. Aceasta a refuzat să își vândă trupul, iar consecințele au fost dezastroase: a fost bătută în repetate rânduri și trimisă înapoi pe străzi. 

Într-un final, a reușit să scape, prin ajutorul fundației Progetto Integrazione Accoglienza Migranti (PIAM), înfințată de o supraviețuitoare a traficului de persoane. Acum, Becky ia lecții de italiană și lucrează într-un mic atelier de ceramică. În ciudă finalului fericit, Becky sfătuiește împotriva încercării de a ajunge în Europa, deoarce chiar dacă ea a fost norocoasă și a supraviețuit, nu se știe niciodată dacă poți scăpa din lumea traficanților și a prostituției: „Nu aș recomanda nimănui să facă aceiași călătorie ca mine. Pentru că eu am supraviețuit, dar s-ar putea că tu nu”.

Sursă: CNN 
  

×
Subiecte în articol: victima
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close