Antena 3 CNN Actualitate Inedit Premieră mondială: Un american a sărit de la 7.600 de metri fără parașută - VIDEO

Premieră mondială: Un american a sărit de la 7.600 de metri fără parașută - VIDEO

Premieră mondială: Un american a sărit de la 7.600 de metri fără parașută - VIDEO
Sursa foto: sursa: captura Youtube/Twitter
01 Aug 2016   •   11:33

Parașutistul american Luke Aikins a sărit dintr-un avion de la înălțimea de 7.600 de metri, fără parașută, și a aterizat în siguranță într-o plasă așezată pe sol, în California, o premieră mondială, transmite Agerpres.

Luke Aikins a rămas în aer numai două minute, coborând cu o viteză de 193 km/h, înainte de a ateriza în condiții de siguranță pe imensa plasă albă amplasată la câțiva metri deasupra solului.

Daredevil a descris experința ca fantastică. "Este uimitor ce s-a întâmplat. Nu pot spune exact ce simt", a spus parașutistul în vârstă de 42 de ani.

"Saltul lui Aikins este punctul culminant al unei cariere de 26 de ani, care stabilește recordul personal și mondial fără parașută sau costum-aripă", a declarat într-un email purtătorul său de cuvânt, Justin Aclin, citat de France24.

Luke Aikins conduce o școală de parașutism în statul Washington (nord-vest) și a realizat mai mult de 18 000 de salturi până acum. Potrivit DPA, el a instruit parașutiști și a realizat cascadorii pentru filmul Iron Man 3.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close