Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un preot cere bani familiilor ca să facă slujbe pentru ca sufletul mortului să nu le bântuie

Un preot cere bani familiilor ca să facă slujbe pentru ca sufletul mortului să nu le bântuie

Un enoriaş a transmis Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor că preotul din satul său are niște "obiceiuri foarte neobișnuite". Cere bani familiilor îndoliate pentru slujbe care să împiedice sufletul mortului să le bântuie.

Un preot cere bani familiilor ca să facă slujbe pentru ca sufletul mortului să nu le bântuie
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    18 Feb 2022   •   22:20

Enoriaşul a transmis Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor că familiile îndoliate din satul său trebuie să cumpere de la preot câte un cuţit şi un tocător pentru praznicul de pomenire de 40 de zile.

Mai mult, preotul le cere bani familiilor ca să oficieze slujbe pentru ca sufletul mortului să nu le bântuie sau să nu ajungă în iad.

Mesajul enoriaşului a fost publicat pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

Acesta i-a transmis Înaltpreasfinţitului Calinic că preotul din satul său are obiceiuri neobişnuite. 

"Blagosloviți și mă iertați. Mă numesc … și fac parte din … și am niște lucruri neclare în privința actualului preot paroh, …. De când a venit în parohia noastră, a venit cu niște obiceiuri foarte neobișnuite. La praznicul de pomenire de 40 de zile cere așa: tocător, cuțit, prescură, și apaus, să fie cumpărate de la sfinția sa, și dacă se face după împlinirea a 40 de zile, cere o alta slujbă și Panahida făcută sub nu știu ce motive.

Aici în sat la mine a decedat un creștin, dar a murit fără lumânare și s-a cerut familiei … de lei pentru a-i face nu știu ce sfinte slujbe, să nu se ducă în iad și să nu îi bântuie pe cei rămași în urma (familia în cauză). L-am avut paroh pe părintele … de ani, am fost binecuvântați de Bunul Dumnezeu cu asemenea lucruri. Următoarea întrebare este. Din câte știu eu, dacă sunt în sat 40 de familii, se face parohie și vom avea paroh.

Este posibil să vina un preot și la noi, să îi înțeleagă pe bătrânii satului, să țină un cuvânt la sfârșit de slujbă așa cum trebuie, ….. Mulțumesc și iertați îndrăzneala", a transmis enoriaşul.

Înaltpreasfinţitul Calinic nu a răspuns încă enoriaşului.

×
Subiecte în articol: preot ÎPS Calinic
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close