Antena 3 CNN Actualitate Inedit El este "eroul în sutană": Părintele Gabriel Florea și-a vândut tractorul și a cumpărat o mașină de pompieri ca să salveze oameni

El este "eroul în sutană": Părintele Gabriel Florea și-a vândut tractorul și a cumpărat o mașină de pompieri ca să salveze oameni

Părintele Gabriel Florea este preotul din Suceava care îi salvează pe oameni întru totul, și spiritual și fizic. Acesta a ales să își vândă tractorul ca apoi să cumpere o mașină de pompieri cu care să ajute oamenii comunității din care face parte.

El este "eroul în sutană": Părintele Gabriel Florea și-a vândut tractorul și a cumpărat o mașină de pompieri ca să salveze oameni
Sursa foto: Facebook | Forumul pompierilor
de Ioana Mircea    |    07 Mai 2024   •   09:26

În inima ținutului din Cornu Luncii, Suceava, se naște o legendă vie a comunității. Părintele Gabriel Florea, slujitor al credinței și protector al vieților, a lăsat o amprentă impresionantă prin gesturile sale nemaivăzute.

Într-o demonstrație uluitoare de devotament și sacrificiu, părintele, în vârstă de 54 de ani, a renunțat la tractorul său pentru a achiziționa o mașină de pompieri, salvând astfel numeroase vieți și aducând speranță în mijlocul tragediilor.

Acum 12 ani, când flăcările amenințau să distrugă cinci locuințe, părintele Florea a luat o hotărâre curajoasă. Fără ezitare, a vândut tractorul, transformându-și resursele într-un mijloc vital de intervenție în situații de urgență. De atunci, el și echipa sa au fost prezenți la fiecare chemare, aducând alinare și speranță acolo unde disperarea părea să domine.

"Mereu ne ajută. Cu orice. De ani de zile îl vedem cum sare în ajutorul tuturor. La propriu. În cursul săptămânii stă pe poziții, gata să intervină dacă se abate vreo nenorocire asupra vreunei gospodării, iar duminica îl vedem la slujbă. Este un om minunat“, povestesc localnicii.

Dar gestul său altruist nu a rămas fără ecou. Îndemnat de exemplul său, Ilie Boca, un alt locuitor al comunei, și-a oferit și el sprijinul. Vânzându-și propriul autovehicul, s-a alăturat eforturilor de a aduce o a doua mașină de pompieri în comunitate. Astfel, s-a pus piatra de temelie a unui serviciu de voluntariat pentru situații de urgență, unde spiritul de sacrificiu și solidaritatea sunt mai puternice ca oricând.

"Asta este esența vieții: să-l ajuți pe cel de lângă tine. Gratis, fără nicio pretenție."

"Am niște copii extraordinari. Am copii minunați care mă ajută. Luptă cu focul pentru că au înțeles că asta este esența vieții: să-l ajuți pe cel de lângă tine. Gratis, fără nicio pretenție. Recent, proprietarul unei case care luase foc le-a dat băieților nite bani la finalul intervenției.

Pe drum, când ne întorceam, băieții mi-au cerut să opresc la stair peco. Cu banii cu care puteau să-și cumpere orice altceva, bieții au ales să bage motorină. Ei sunt copiii mei. Niște oameni minunați", a relatat părintele Gabriel Florea.

Recunoașterea nu a întârziat să apară. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava a evidențiat contribuția excepțională a echipei de pompieri voluntari din Cornu Luncii. Decorându-i pentru curajul și devotamentul lor, ISU a subliniat importanța acțiunilor lor în menținerea siguranței și stabilității comunității.

Cel mai recent act de curaj a fost înregistrat în lupta împotriva unui incendiu devastator în Valea Moldovei, pe data de 5 mai 2024. Părintele Gabriel Florea și echipa sa, mereu gata să răspundă la chemarea datoriei, au fost iarăși în prim-planul intervenției, demonstrând că în fiecare clipă de nevoie, eroismul și spiritul de sacrificiu pot lumina chiar și cele mai întunecate zile, potrivit adevarul.ro.

 

×
Subiecte în articol: preot pompieri Suceava
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close