Antena 3 CNN Actualitate Inedit Suma uriașă cerută de un român pentru un frigider Fram din 1960 pe un site de anunțuri

Suma uriașă cerută de un român pentru un frigider Fram din 1960 pe un site de anunțuri

Mulți români privesc cu nostalgie obiectele sau aparatele pe care le foloseau înainte de Revoluția din 1989. Unele sunt păstrate prin boxe sau podurile caselor, în timp ce altele devin piese de colecție pentru împătimiți.

Suma uriașă cerută de un român pentru un frigider Fram din 1960 pe un site de anunțuri
de Gabriel Dano    |    19 Mai 2022   •   20:17

Pe internet, unele aparate casnice din anii comunismului sunt puse la vânzare la prețuri incredibile, în funcție de starea acestora și de potențialul pe care îl vede vânzătorul.

Pe un cunoscut site de anunțuri, cineva vinde un frigider Fram funcțional produs tocmai în 1960.

"Frigider Fram în stare de funcționare, de la 1960. Se poate folosi în starea actuală sau schimba motorul pentru.un consum mai mic", precizează vânzătorul în anunț. 

Prețul cerut de acesta: 850 de lei. Nu se precizează dacă prețul este negociabil. Cert e că pentru bani mai puțini poți cumpăra azi un frigider produs în 2022, ce-i drept nu cu un nume atât de popular cum este Fram.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La sfârșitul anilor '50, se fabricau la fabrica Klement Gottwald din București, devenită ulterior Întreprinderea de Maşini Electrice Bucureşti, frigiderele Pinguin. Modelul a fost perfecționat și produs, din 1961, sub numele de Fram.

În 1963, autoritățile comuniste au mutat producția frigiderelor Fram la fabrica de armament de la Sadu, județul Gorj, ultimele Fram fiind scoase pe piață la sfârșitul anului 1979, potrivit Republica.ro.

Recent, marca de frigidere Fram, celebră în țara noastră în anii '60-'70, a fost readusă pe piață de o companie importantă din România.

×
Subiecte în articol: Fram frigider
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close