Antena 3 CNN Actualitate Inedit Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept, astăzi, 29 aprilie 2024

Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept, astăzi, 29 aprilie 2024

Mulți dintre telespectatorii Antena 3 CNN s-au întrebat care este semnificația bujorului roșu purtat de prezentatorii și realizatorii TV astăzi, 29 aprilie 2024.

Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept, astăzi, 29 aprilie 2024
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    29 Apr 2024   •   21:59

Antena 3 CNN a onorat sacrificiul făcut de soldații români, de Ziua Veteranilor de Război.

Pe tot parcursul zilei de luni, 29 aprilie 2024, prezentatorii Antena 3  CNN au purtat în piept un bujor roșu, simbol al sângelui vărsat de veteranii de război.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Ziua dedicată Veteranilor de război ne reamintește că libertatea de care ne bucurăm a fost câștigată cu mari sacrificii.

Prin gestul simplu de a purta floarea de bujor la rever, societatea civilă și reprezentanții mass-media s-au alăturat demersului de cinstire a celor care au pus țara mai presus de orice!

Vă mulțumim pentru că ne-ați fost alături!

Bujorul românesc a fost ales ca element de reprezentare vizuală pentru a simboliza recunoștința și respectul pentru veteranii de război și veteranii teatrelor de operații.", a transmis Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Titlul de ”veteran de război” a fost recunoscut pentru prima dată în ziua de 29 aprilie 1902.

În prezent, în România, mai sunt în viaţă 699 de veterani de război, 16.428 văduve ale veteranilor de război și 15 văduve ale căror soți au decedat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close