Antena 3 CNN Actualitate Inedit Prima maşină aerodinamică din lume a fost inventată de românul Aurel Perșu. De ce a refuzat acesta să vândă brevetul

Prima maşină aerodinamică din lume a fost inventată de românul Aurel Perșu. De ce a refuzat acesta să vândă brevetul

Prima maşină aerodinamică din lume a fost inventată de românul Aurel Perșu. De ce a refuzat acesta să vândă brevetul
10 Apr 2019   •   17:12

Un inginer român a devenit celebru după ce a reuşit să realizeze primul automobil cu profil aerodinamic din lume. Cu toate acestea, Aurel Persu nu a vândut brevetul concernelor americane General Motors şi Ford, fiindcă aceşti giganţi din industria auto nu şi-au luat angajamentul de a produce în serie automobilul. Aerodinamica maşinilor este un domeniu în care marii producători investesc sume imense. Dar puţină lume ştie că primul care a construit o maşină cu adevărat aerodinamică a fost inginerul român Aurel Persu.

El rămâne astfel în istoria inventatorilor auto printr-un capitol întreg care îi este dedicat în volumul „Automobile aerodinamice în Europa şi în Statele Unite“, publicat în germană şi în engleză. Capitolul respectiv începe astfel: „Şi România a avut un specialist în aerodinamică, un strălucit inginer care trebuia de mult trecut în elita mondială a tehnicienilor. Numele lui este Aurel Persu“.

Comtinuarea, pe Adevarul.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close