x close

Primarul unei comune din Suceava face un aerodrom pentru avioanele sătenilor. Proiectul este susținut de preotul din localitate, un fost parașutist

de A.M.P    |    14 Feb 2020   •   12:58
Primarul unei comune din Suceava face un aerodrom pentru avioanele sătenilor. Proiectul este susținut de preotul din localitate, un fost parașutist 482 Foto: Gheorghe Fron/Facebook

Primarul unei comune din Suceava a anunțat că vrea să construiască un aerodrom în localitate pentru dezvoltarea turismului și pentru că mai mulți localnici ar intenţiona să-şi cumpere avioane.

Gheorghe Fron, primarul comunei sucevene Cornu Luncii, a anunțat că deja se lucrează la nivelarea terenului pentru aerodromul ce va fi amenajat pe partea dreaptă a râului Moldova, spre Mălini și va avea 100 de metri lățime și 1.300 de metri lungime, scrie svnews.ro.

Fron a declarat că ideea amenajării aerodromulul a pornit de la necesitatea dezvoltării turismului în zonă. Mai mult, a spus primarul, mulți oameni chiar și din Cornu Luncii au început să-și cumpere avioane pentru că e mai ușor și economic să se deplaseze aerian.

”Noi vrem să dezvoltăm turismul în zonă și aici vorbesc nu numai de Cornu Luncii ci de și Gura Humorului, Mălini, Slatina. Ne gândim că ar prinde bine aici agroturismul iar Festivalul Produselor Tradiționale ar fi un punct de atracție extraordinar. Sunt foarte mulți oameni care au bani și pentru care timpul este extrem de prețios. Nu vă spun câți de aici își cumpără avioane. În plus sunt cei plecați la muncă afară care pot să vină acasă direct. Aici vor putea ateriza oricând avioane mici de 2,4, 6 locuri. Lucrăm la acest proiect de ceva timp, avem făcută ridicarea topo iar acum nivelăm terenul”, a explicat Fron.

Primarul a precizat că un ajutor important pentru realizarea aerodromului l-a primit de la părintele pompier Gabriel Florea, fost parașutist, de la lt.col Cezar Cocoș, comandantul Batalionului 495 Parașutiști de la Clinceni, de loc din Fălticeni și de la maiorul Claudiu Grandel, de loc din satul Dumbrava-Cornu Luncii, ambii cetățeni de onoare ai comunei Cornu Luncii. ”Avem sprijin logistic de nădejde de la astfel de oameni”, a mai spus primarul Gheorghe Fron.

Citeşte mai multe despre:

primar comuna suceava
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati