Antena 3 CNN Actualitate Inedit Primăria din România care şi-a deschis propria fabrică de pavele

Primăria din România care şi-a deschis propria fabrică de pavele

Primăria din România care şi-a deschis propria fabrică de pavele
Sursa foto: Foto:wikipedia.org
24 Sep 2015   •   20:07

O primărie din judeţul Arad a pus punct achiziţionării de pavele de la diverşi producători, înfiinţându-şi propria fabrică printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, în valoare de 862674.04 de lei.

Astfel, în cadrul proiectului „SuccES Intreprinderi sustenabile pentru incluziune”, la Sântana, în satul aparţinător Caporal Alexa, a luat fiinţă o societate comercială al cărei asociat unic este Consiliul Local.

SC PREST COM SÂNTANA PAVAJ SRL are la bază o idee de economie socială legată de integrarea în muncă a persoanelor dezavantajate din punct de vedere social.

Fabrica a fost înfiinţată în decembrie 2014, primele patru luni fiind dedicate activităţilor pregătitoare – amenajare spaţiu, consituire şi pregătire echipă, achiziţie utilaje. Primele teste ale utilajului de producţie au fost realizate în aprilie 2015 iar primele produse finite au fost obţinute în luna mai.

Personalul de producţie este format din cinci muncitori provenind din rândul persoanelor dezavantajate din punct de vedere social (familii cu mai mult de doi copii, rromi, persoane cu mai puţin de 8 clase) şi un şef de echipă, alături de un contabil şi un manager.
Mai multe detalii pe newsar.ro


 

×
Subiecte în articol: primarie Arad
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close