Antena 3 CNN Actualitate Inedit Priveghi inedit într-o cafenea din Sibiu. Modul senzaţional în care nişte tineri au adus un ultim omagiu fumatului

Priveghi inedit într-o cafenea din Sibiu. Modul senzaţional în care nişte tineri au adus un ultim omagiu fumatului

Priveghi inedit într-o cafenea din Sibiu. Modul senzaţional în care nişte tineri au adus un ultim omagiu fumatului
Sursa foto: Foto pixabay.com
de S.T.    |    16 Mar 2016   •   14:26

Mai mulți fumători din Sibiu, care s-au întâlnit marți seara într-o cafenea, au aprins 200 de țigări, pe care le-au înfipt asemeni lumânărilor, într-o coroană mortuară. Pe aceasta au scris „Un ultim omagiu fumatului”, în semn de protest față de Legea antifumat.

„Priveghiul” fumatului — care, începând de miercuri, este interzis în localuri — a durat până când fumătorii au terminat ultimele țigări.

Coroana s-a putut vedea și miercuri, atârnată de barul cafenelei din Sibiu, cunoscută ca loc de întâlnire al artiștilor din oraș, scrie Agerpres.

„Ținem coroana o zi — două, că este îndeajuns de cald, până se veștejește bradul. Angajații mei au pus coroana ca să se distreze, dar a fost o bună modalitate de reclamă. Pentru clienții noștri, fumatul este o chestie gestuală. Eu nu mai fumez de doi ani de zile, dar nu îmi convine situația, și nici clienților”, a declarat, miercuri, Valentin Oltean, patronul cafenelei.

Legea privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun — așa-numita lege antifumat — a fost publicată în Monitorul Oficial la 1 februarie și a intrat în vigoare miercuri .

Legea interzice fumatul în spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close