Antena 3 CNN Actualitate Inedit Pui de cerb, surprins când se bălăcește într-o baltă din pădure, în Munții Retezat: ”Când fericirea dă cu tine de pământ”

Pui de cerb, surprins când se bălăcește într-o baltă din pădure, în Munții Retezat: ”Când fericirea dă cu tine de pământ”

Un pui de cerb a fost surprins de camerele de supraveghere din Parcul Național Retezat în timp ce se joacă și se bălăcește într-o baltă din mijlocul pădurii

Pui de cerb, surprins când se bălăcește într-o baltă din pădure, în Munții Retezat: ”Când fericirea dă cu tine de pământ”
Sursa foto: Captură video Facebook/Parcul Național Retezat
de Andreea Gelatu    |    03 Noi 2023   •   11:30

Imaginile au fost postate de Administrația Parcului Național Retezat (ANPR) pe pagina sa de Facebook.

În clipul de câteva secunde, un pui de cerb se bălăcește într-o baltă din mijlocul pădurii, cu multă poftă de joacă, și se trântește pur și simplu în apa amestecată cu noroi.

„Bucurie pură în mijlocul naturii: Cerbul jucăuș din Parcul Național Retezat National Park. Cervus elaphus surprins la scăldătoare în Parcul Național Retezat National Park de către camerele de monitorizare faună, amplasate în teren de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat”, au scris reprezentanții Parcului Național Retezat, pe Facebook.

Citește și: Trucul dezvăluit de o chelneriță prin care primește mai mult bacșiș: ”Funcționează în aproape toate cazurile”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Claudia Dănău, biolog APNR, a spus că „e o onoare să vedem comportamentul animalelor sălbatice din Parcul Național Retezat în habitatul lor natural”.

”Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată”, se mai arată în postare.

Citește și: Afacerea de succes a unei românce care s-a întors din Germania. A investit 10.000 de euro pentru a pune pe picioare businessul

”Când fericirea dă cu tine de pământ”

Reprezentanții Parcului Național Retezat mai precizează în postare că „datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană, Parcul Național Retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, adică peste 23% din mamiferele terestre ale Europei.

Datorită tuturor valorilor sale naturale, în anul 2007, Parcul Naţional Retezat a fost inclus în rețeaua europeană de zone protejate Natura 2000: Situl Natura 2000 de Importanţă Comunitară ROSCI0217 Retezat și Aria de Protecție Specială Avifaunistică Natura 2000 ROSPA0084 Munţii Retezat. Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva”.

Citește și: Un român a furat echipamente de lucru în valoare de 60.000 de euro și a lăsat zeci de oameni fără serviciu, în Franța

Reacțiile internauților nu întârziat să apară: ”Când fericirea dă cu tine de pământ?!!”, ”Woww ce plonjare a făcut”, ”Ce frumos! Minunat! Îmi place mult de tot! Cerbul jucăuș!”

Bucurie pură ? în mijlocul naturii: ? Cerbul jucăuș din Parcul Național Retezat National Park ? "E o onoare să vedem comportamentul animalelor sălbatice din Parcul Național Retezat în habitatul lor natural" - Claudia Dănău, Biolog APNR ? (Cervus elaphus) surprins la scăldătoare în Parcul Național Retezat National Park de către camerele de monitorizare faună ?, amplasate în teren ? de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat. Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată. Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană Parcul Național Retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Datorită tuturor valorilor sale naturale, în anul 2007, Parcul Naţional Retezat a fost inclus în rețeaua europeană de zone protejate Natura 2000: Situl Natura 2000 de Importanţă Comunitară ROSCI0217 Retezat și Aria de Protecție Specială Avifaunistică Natura 2000 ROSPA0084 Munţii Retezat. Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Publicată de Parcul Național Retezat National Park pe Joi, 2 noiembrie 2023

×
Subiecte în articol: pui de cerb Parcul Național Retezat
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close